Ariëns Solar plaatst 0,8 megawattpiek zonnepanelen bij gebroeders Peters

De gebroeders Peters hebben, ondersteund met SDE+-subsidie, beide locaties voorzien van zonnepanelen. Installateur Ariëns Solartechniek heeft het project samen met ingenieursbureau Sparkling Projects gerealiseerd.

Op het sorteerstation is een installatie gebouwd van 337 kilowattpiek. De eigen opwek is groot genoeg om het jaarlijks energiegebruik te compenseren. Het sorteerstation is daarmee energieneutraal. Voordat de zonnepanelen gelegd konden worden, is aan Middendorp Montage de opdracht verstrekt om 2.130 vierkante meter asbest golfplaten te verwijderen en 2.000 vierkante meter geïsoleerde dakbeplating te vervangen.

Voor de bewaarlocatie is er een installatie gebouwd van 442 kilowattpiek. Dit is de locatie met de langdurige appel- en perenbewaring. De helft van het energiegebruik is hierdoor verduurzaamd. Verder is nu er gedurende het inkoelen van de peren meer elektrisch vermogen voor de koeling beschikbaar.
Sparkling Projects heeft de gebroeders Peters overigens ook ondersteund met de diverse subsidies, de aanbesteding van de installaties en uitvoeren van een opleveringsinspectie.

Ariens Solar

Keizer Karelplein 32Q
6511 NH Nijmegen
Telefoon: + 31 (0)24-848 01 17
info@arienssolar.nl

Natuurlijk zonne-energie!