SMA

SMA onderscheidt zich op het gebied van efficiency, betrouwbaarheid en service. De SMA omvormer zorgt er voor dat de elektriciteit van uw zonnepanelen (gelijkstroom) wordt omgezet naar bruikbare elektriciteit voor uw huishouden (wisselstroom).

Uiteraard is het rendement (efficiency) bij deze omzetting van groot belang. De SMA omvormers hebben een max. efficiency van minimaal 97% en behoren hiermee tot de top in de markt. Deze kwaliteit wordt ook erkend door het gerenommeerde Duitse instituut ‘Photon ‘, waarbij SMA als beste uit de test is gekomen bij de omvormers voor de particuliere markt (< 5 kWp) met 2 MPP trackers. De 2 MPP-trackers zijn aparte ingangen op de omvormer. In basis kunt u dit zien als de werking van twee aparte omvormers. Met deze aparte ingangen kunt u het effect van schaduwval op een deel van uw zonnepanelen beperken, door deze zonnepanelen op een aparte ingang van de omvormer aan te sluiten.

Monitoring

Iedere SMA omvormer heeft de mogelijkheid tot monitoring. De wijze van monitoren verschilt per type omvormer. Op iedere omvormer zit een display waarop de gegeven zijn af te lezen. Daarnaast is het bij de meeste types mogelijk om via een Bluetoothverbinding de gegevens op een laptop uit te lezen. Een volgende stap hierin is het uitlezen op het Internet. Hiervoor moet bij de omvormer tot een vermogen van 5 kWp een aparte uitbreiding worden gekocht. Bij de omvormers vanaf 5kWp is dit standaard geïntegreerd. Met deze internetaansluiting kunt u de gegevens op PC, tablet en smartphone uitlezen, waar u ook bent. Naast dat dit u inzicht geeft in de opbrengsten van uw zonnepanelen installatie, draagt het dus ook bij aan het jaarlijks te behalen rendement.

 

Ariens Solar

Keizer Karelplein 32Q
6511 NH Nijmegen
Telefoon: + 31 (0)24-848 01 17
info@arienssolar.nl

Natuurlijk zonne-energie!